Vuoden 2015 koirien esittelyä

Vuoden VEPE-tulokas Tiitulan Juhannusneito ”Nano”

nano-vepeOnnellisena kävin pokkaamassa vuoden 2015 VEPE-tulokas palkinnon. Tämä muistaminen tuntui siksikin niin mukavalta, koska kyseessä on meille niin tärkeä harrastus. Nano aloitti VEPE-uransa nuorena, alle vuoden ikäisenä koirana. Ensimmäisen kesän harjoittelimme ja ihmettelimme yhdessä VEPEn saloja. Heti kuitenkin oli selvää, että oma laji oli löytynyt. Nano työskenteli mielellään ja ohjaajalla oli kivaa. Siihen vaikutti koiran tyytyväisyyden lisäksi mukava treeniporukka ja ilmapiiri. Suurkiitos siitä ihanille treenikavereille ja erityisesti mahtaville ohjaajille!

Olemme nyt kerenneet harjoitella kolme kesää ja Nano on täyttänyt jo kolme vuotta. Toisena kesänä, vuonna 2015, aloitimme kisaamisen. Saimme SOVEn läpi ensimmäisellä yrittämällä, joka tuntui huojentavalta. Yrittämisen rajaaminen kahteen kertaan loi itselleni ylimääräisiä paineita. Tämän jälkeen saimme myös toiset tarvittavat kaksi ykköstulosta alokasluokassa ja siirryimme avoimeen luokkaan. Emme ole kuitenkaan vielä päässeet starttaamaan avoimessa luokassa.

Eniten VEPEssä haastaa oman mielikuvituksen rajallisuus treenatessa. Miten tehdä treeneistä monipuolisia ja hauskoja sekä riittävän vaihtelevia? Itse syyllistyn usein siihen, että harjoittelen liikkeitä liian koemaisesti ja aina samalla tavalla. Tästä syystä olenkin kokenut, että osallistumisemme vuosittaiselle VEPE-leirille on antanut mukavan lisämausteen harrastamiselle. Sieltä olen aina saanut uusia ideoita ja ajatuksia, ihan jo harrastusmaiseman ja uusien ihmisten myötä.

Tämän kesän meille hiljaisempi kausi alkaa olla pikku hiljaa ohi, mutta odotan jo nyt innolla, millaisia mahdollisuuksia ensi kesä tuo tullessaan. Uudet säännöt haastavat meidät VEPEilijät, mutta otamme haasteen ilolla vastaan. Mukavia treenipäiviä kaikille Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen jäsenille!

Mira Tasanen

Vuoden 2015 WT-pistesieppari Varjoahon Wallander ”Ricky”

rickywtRickyn ja minun ensimmäinen wt-koe oli Kurikassa 25.4.2015, sieltä napsahti Alo 1 85 p. sekä luokkavoitto. Sen kokeen innostamana jatkettiin Mikkeliin 1.5.2015 ja sieltä tuli tulokseksi toinen Alo 1 92 p. ja luokkavoitto. Nämä innoittivat starttaamaan useampaan otteeseen, jotta varmuutta ja koestartteja tulisi molemmille sekä koiralle, että ohjaajalle. Vuosi sujui hyvin. Nyt jatketaan koulutusta, haasteet ovat jo taas astetta kovempia. Ohessa tulokset kaudelta 2015. Kiitos Anne hienosta koirasta!! ja kiitos treenikavereille, ilman teitä olisi vaikea harrastaa.

NOWT AVO1 83 Hämeenlinna 31.10.2015 AHOLA PAULIINA
NOWT ALO2 84 Laukaa 17.7.2015 RONKAINEN REIMA
NOWT ALO0 48 Orimattila 27.6.2015 AHOLA PAULIINA
NOWT ALO1 89 Jyväskylä 14.5.2015 TENHUNEN MATTI
NOWT ALO1 92 Mikkeli 1.5.2015 UUSIMÄKI PEKKA
NOWT ALO1 85 Kurikka 25.4.2015 UUSIMÄKI PEKKA

Terveisin Mari Paananen ja Ricky

Vuoden 2015 Näyttelykoira Springlove’s X-mas Magic ”Kikka”

huuh12Minulla on ilo ja kunnia kirjoittaa vuoden veteraani 2015 koirasta eli Kultaisestanoutaja tytöstä Springlove’s X-mas Magic tuttavammin Kikka.

Upeaa on omistaa ensimmäinen oma kasvattini joka on voittanut myös meidän yhdistyksen vuoden kaunein pentu kiertopalkinnon aikoinaan.

Kikka on teräs mummo ja nuoremmilla on työtä pysytellä veteraanin matkassa. Mummo jäikin näyttelyistä eläkkeelle tammikuussa 2016 ja näin antoi tilaa nuoremmille kehiin. Me nautitaan luonnosta, yhdessä olosta sekä reeneistä kotona omaksi ja koiran iloksi.

Toivon monia yhteisiä vuosia vielä tämän hurmaavan neidin seurassa ja toivotamme paljon menestystä kaikille varsinkin veteraani ikäisille karvakamuille.

Kiitollisin terveisin: Suvi Vessari ja Kikka

Vuoden 2015 NOME-koira ja Aktiivipari FI KVA Rushbrigg Norton ”Tsoni”

tsoniTsonin kanssa vuosi 2015 sujui tasaisen hyvin kaikissa lajeissa (NOME –A , NOME –B ja WT). Niinpä sitä tuli startteja joka lajissa.

Kohokohtana luonnollisesti Keski-Suomen kennelpiirin piirinmestaruus.

Tsonin kanssa on niin mukava starttailla, kun se on aina innokas yrittämään parhaansa, joten vaikka ikääkin alkaa tulla niin taidetaanpa vielä jatkaa karkeloihin osallistumista.

t. Mika Lappalainen

Vuoden 2015 NOME-tulokas Watermark’s Texas Hold’em ”Missy”

missyKoepuolella Missin kanssa oli tarkoitus starttailla 2015 enempi NOM-B kokeissa.

Tulihan noita sitten startteja kaikissa luokissa taippareissa, alo-, avo- ja voi-luokassa. Ja hyvin startit menivät. En voi muuta olla kuin tyytyväinen.

Missi on luonteeltaan varsin ihmisrakas ja välillä jopa varsinainen ”lapanen”. Metsästystilanteissakin taitoja tuli punnittua ja hyväksi havaittiin.

Vielä en pysty sanomaan, mihin Missin taidot ja ennen kaikkea pää tulevat riittämään koepuolella. Tällä hetkellä näyttää kohtuullisen hyvälle, mutta aika näyttää, kun pää kasvaa ja henkinen kapasiteetti lisääntyy.

Syysterveisin Esa & Missy

Vuoden 2015 VEPE-koira Maplefox Crazy Catcher ”Heta”

hetaNovascotiannoutaja narttu, syntynyt 30.7.2011
omistaja Aija Pekkanen

Koetulokset
AVO 3 67 p. 27.6.2015 Jyväskylä tuomarina Heli Ronkainen
AVO 2 87 p. 28.6.2015 Jyväskylä tuomarina Heli Ronkainen
AVO 1 100p. 7.7.2015 Pieksämäki tuomarina Heli Ronkainen
AVO 1 92 p. 11.7.2015 Virrat tuomarina Monica Lindroos
AVO 3 72 p 29.8.2015 Uurainen tuomarina Jyrki Heino
AVO 1 99 p 30.8.2015 Uurainen tuomarina Jyrki Heino

Kisaamisen Hetan kanssa aloitimme 2014. Jo ensimmäisenä vuonna Heta osoitti olevansa ”vesipeto” ja saavutti vuoden tulokas tittelin. Vuonna 2015 jatkettiin siitä mihin 2014 jäätiin ja selitimme AVO- luokan ja siirryimme VOI- luokkaan.

Heta nauttii Vepeilystä ja on aina valmis tekemään mitä siltä pyydetään. Heta on herkkä koira, niinpä ohjaajalta vaaditaan hellää otetta tämän ”prinsessan” kanssa.

Aija Pekkanen