NOME-toimikunta tiedottaa 1/2016

Vuoden 2016 kokeet

Kokeita järjestetään vuoden 2016 aikana seuraavasti. Jos haluat talkoilemaan johonkin tiettyyn kokeeseen, ota yhteys vastaavaan koetoimitsijaan.

5.5.2016 WT Korpilahti, vastaava koetoimitsija Pasi Puttonen varapuheenjohtaja@ksnoutajakoirayhdistys.net
6.5.2016 WT Korpilahti, vastaava koetoimitsija Olli Räsänen olli.rasanen@forcit.fi
8.5.2016 NOME-B (ALO) Korpilahti, vastaava koetoimitsija Maija Lappalainen maijalappalainen@kolumbus.fi
8.5.2016 TAIPUMUSKOE Korpilahti, vastaava koetoimitsija Olli Räsänen olli.rasanen@forcit.fi
24.6.2016 WT Konnevesi, vastaava koetoimitsija Kari Silvennoinen karisilvennoinen0@gmail.com
2.7.2016 NOME-B (VOIx2, piirinmestaruus) Uurainen, vastaava koetoimitsija Tuija Aaltonen nome@ksnoutajakoirayhdistys.net
3.7.2016 NOME-B (AVOx2) Uurainen, vastaava koetoimitsija Juha Huhtala juha.huhtala@tarmatic.fi
22.7.2016 WT Laukaa, vastaava koetoimitsija Asta Muilu puheenjohtaja@ksnoutajakoirayhdistys.net
2.-4.9.2016 SM-NOME Kannonkoski, vastaava koetoimitsija Mika Toskala, työntekijät Olli Räsänen olli.rasanen@forcit.fi
1.-2.10.2016 TAIPUMUSKOE Laukaa, vastaava koetoimitsija Tero Tyrväinen tero.tyrvainen@valtra.com

Taipumuskoekurssi

Taipumuskoekurssi eli taipparikurssi järjestetään neljän kerran kurssina. Kurssipäivämäärät ovat la 2.4, ti 5.4, ti 12.4. ja su 17.4. Kurssilla käydään läpi noutajien taipumuskokeessa tarvittavia taitoja (vesityö, haku, jälki ja riistaantutustuminen ). Viimeisellä kurssikerralla järjestetään epäviralliset taipparit (vesien sulamistilanne huomioiden). Taipumuskoekurssille osallistuvalta koiralta odotetaan luoksetuloa, paikalla pysymistä ja damin noutamista ja palauttamista ohjaajalle.

Sitovat ilmoittautumiset ja tiedustelut taipparikurssille 31.3.2016 mennessä Tiina Saariselle jasensihteeri@ksnoutajakoirayhdistys.net. Kurssin hinta on 50 euroa ja osallistujan tulee olla Keski-Suomen noutajakoirayhdistyksen jäsen. Osallistumismaksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI86 1281 3000 2014 69, viitteellä 1012. Käytä maksaessasi ehdottomasti viitenumeroa. Toimita kuitti maksusta Tiinalle, näin varmistat paikkasi kurssilla. Tarkemmat ohjeet kurssista saat lähempänä kurssia.

Noutajien perustaitojen hallinta- ja harjoituskoulutusta

Nämä koulutukset ovat tarkoitettuja niille, jotka kaipaavat lisää harjoitusta noutamisen perustaitojen hallintaan. Näillä koulutuskerroilla siis harjoitellaan mm. luoksetuloa, paikalla pysymistä, kontaktia ohjaajan kanssa, damin kantoa ja sen palauttamista ohjaajalle. Varsinaisia noutoharjoituksia näillä koulutuskerroilla ei tehdä. Koulutukset ovat tarkoitettuja myös pohjaksi niille, joilla on aikomusta osallistua taipparikurssille. Koulutuskerrat järjestetään kolmena peräkkäisenä keskiviikkona 9.3, 16.3. ja 23.3. klo 18 alkaen. Niitä varten tulee aina ilmoittautumislista yhdistyksen Facebook-sivulle. Mikäli et kuulu Facebookiin niin voit ilmoittautua koulutuskertoihin puheenjohtaja@ksnoutajakoirayhdistys.net. Koulutus on ilmaista, mutta edellyttää Keski-Suomen noutajakoirayhdistyksen jäsenyyden.

Ankeriasjärven viikkokoulutukset

Perinteiset Ankeriasjärven keskiviikkokoulutukset alkavat 20.4. ja jatkuvat aina keskiviikkoisin klo 18.00 alkaen 30.6. saakka. Koulutusta ei ole 4.5, eikä 8.6. Elokuussa koulutusta on vielä 3.8, 10.8. ja 17.8. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti aloitteleville harrastajille ja nuorille koirille. Kokeneemmilla harrastajilla on kuitenkin aina samaan aikaan mahdollisuus osallistua kimppatreeneihin, joita siis pidetään aina samaan aikaan Ankeriasjärvellä. Näissä treeneissä ei ole varsinaista kouluttajaa vaan treenaajat suunnittelevat yhdessä tehtävät ja auttavat toinen toisiaan treenin läpiviemisessä.

WT-koulutus

WT-koulutus järjestetään Surkeenjärvellä Korpilahdella lauantaina 7.5.2016. Kouluttajina toimivat Heli Siitari ja Stef Bollen sekä tarvittaessa Pauliina Ahola ja Pasi Tikka. Koulutus on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille, etusijalla ovat yhdistyksen nome-kouluttajat. Koirat jaetaan tason mukaan koulutusryhmiin. Koiralla tulee kuitenkin olla kunnossa noutamisen perusasiat tähän koulutukseen osallistuttaessa. Koulutus kestää aina noin 3 tuntia (aamu tai iltapäivä). Koulutukseen osallistuja voi halutessaan tulla/jäädä seuraamaan toisen ryhmän koulutusta. Tämä sisältyy koulutuksen hintaan.

Koulutuksen hinta on 45euroa sisältäen lounaan. Kuunteluoppilasmaksu on 25 euroa (koko päivä) sisältäen lounaan. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset Tiina Saariselle jasensihteeri@ksnoutajakoirayhdistys.net 17.4. mennessä.

Noutoaiheista junioritreeniä Ankeriasjärvellä

Helmikuun alusta SUNNUNTAISIN noutoaiheista junioritreeniä Ankeriasjärvellä. Päävastuun koulutuksesta kantaa Teresa Tourunen, mutta muitakin paikallisia kouluttajia mukana talven ja kevään aikana.

Tasoltaan junioritreenit on tarkoitettu sellaisille koirille, jotka tähtäävät tulevana kautena taipumuskokeisiin. Myös pennun kanssa voi tulla tutustumaan aiheeseen. Treenit tehdään pääasiassa dameilla, mutta tutustutaan myös riistaan joillakin kerroilla ja paukutellaan mahdollisuuksien mukaan.

Ensimmäiset treenit SU 7.2. klo 10 ja siitä sitten jatkuu viikottain sama aika ja paikka toukokuuhun asti. Pakkasraja -15. PAIKKOJA RAJOITETUSTI ja ilmoittautumiset sähköpostitse teresa.tourunen@gmail.com.

Yhdistyksen joukkue Talvinomeen

Oletko menossa Talvinomeen? Onko sinulla jo joukkue? Jos ei ole, niin haluaisitko edustaa K-S Noutajakoirayhdistystä?

Yhdistys maksaa yhden joukkueen ilmoittautumismaksut takautuvasti. Ilmoittaudu nome@ksnoutajakoirayhdistys.net

Luokalla ei ole väliä.

Yhdistyksen joukkue Pirkan Dameihin

Jos olet kiinnostunut edustamaan Keski-Suomen Noutajakoirayhdistystä Pirkan Dameissa, niin ilmoita halukkuutesi 15.2. mennessä osoitteeseen nome@ksnoutajakoirayhdistys.net

Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin joukkueeseen mahtuu (3 koirakkoa), niin järjestetään karsinta 21.2. kaikkien ilmoittautuneiden kesken.

Lisätietoja Pirkan Dameista osoitteessa http://www.pirkannuusku.net/kokeet/pirkan_damit/yleista_pirkan_dameista/