Kevään flyball-kurssi

DSC_0438Keski-Suomen Noutajayhdistyksen tokotoimikunta järjesti keväällä tottelevaisuuskurssien lisäksi hassun hauskan flyball-kurssin. Kolmen koulutuskerran kurssilla opeteltiin flyballin perusasioita ja vietettiin kivaa yhteistä aikaa oman noutajan kanssa. Kurssin kouluttajina toimivat Susanna Tyrväinen ja Hanna-Leena Heikkinen sekä Tero Tyrväinen, joka keskittyi flyball-laatikon käyttöön.

Flyball on koirajoukkuekilpailu, jossa tarvitaan hyvää yhteistyötä. Kilpailussa kaksi joukkuetta kilpailee omilla radoillaan toisiaan vastaan. Joukkue koostuu neljästä koirakosta ohjaajineen, flyball-laatikon virittäjästä ja kahdesta varakoirasta ohjaajineen.

DSC_0356Flyball-kisa on nopeatempoinen yleisötapahtuma, jossa ratkaisee koiran nopeus. Koiralla on oltava hyvä reaktiokyky ja nopeat käännökset. Onnistuneessa suorituksessa jokaisen koiran tulee hypätä neljän esteen yli, laukaista flyball-laatikko ja siepata ilmassa lentävä pallo ja palata takaisin esteiden yli ohjaajan luokse pallon kanssa. Kun koira on ylittänyt maalilinjan, seuraava koirakko saa lähteä suorittamaan. Jos radan suorituksessa tulee virhe, niin virheen tehnyt koirakko suorittaa radan viimeisenä uudelleen. Nopeampi joukkue voittaa erän.

DSC_0362Itse osallistuin kurssille Runo-tollerini kanssa. Kurssilla oli yhteensä kuusi koirakkoa. Pidin erittäin paljon kurssista. Koulutuksissa edettiin sopivalla tahdilla ja kukin koirakko sai toimia oman tasonsa mukaan. Susanna antoi johdonmukaiset ohjeet ja hänellä oli selkeä ja kuuluva ääni. Kurssi järjestettiin Taitavien Tassujen hallissa, joten kevään sateet eivät menoa haitanneet.

Flyball sopii todella hyvin pallohulluille noutajille. Kurssi ei ollut mitenkään vakavaa, vaan eniten keskityttiin yhteiseen hullutteluun koiran kanssa. Kaikki koirat selvästi tykkäsivät rennosta yhteisestä tekemisestä ohjaajansa kanssa. Flyball oli kivaa vastapainoa esimerkiksi toko- ja nometreeneille.