Helmikuinen tokokoe

Keski-Suomen Noutajakoirayhdistys järjesti helmikuisena lauantaina 28.2.2015 kaikkien luokkien tokokokeen.

Mira Pollari ja kultainennoutaja Gladtail Whole Lotta Love
Mira Pollari ja kultainennoutaja Gladtail Whole Lotta Love

Koe järjestettiin lämpimässä sisähallissa. Koe herätti paljon kiinnostusta, ja ilmoittautuneita tulikin niin paljon, että pyysimme kokeeseen toisenkin tuomarin. Tuire Marjamäki tuomaroi avoimen ja erikoisvoittajaluokan, Mauri Pehkonen taas alokas- ja voittajaluokan.

Kokeessa nähtiin monenlaisia suorituksia ja monen rodun edustajia, mikä on aina mukavaa.

Paikkamakuu menossa - liikkurina Tuija Petäistö
Paikkamakuu menossa – liikkurina Tuija Petäistö

Alemmissa luokissa tuli paljon 1-tuloksia ja hienoja pisteitä. Ylemmissä luokissa ei valitettavasti 1-tulosta saanut kukaan, mutta todella upeita liikkeitä sielläkin nähtiin. Päällimmäisenä mieleen jäin EVL-luokassa kisanneen australiankelpien mahtavat luoksetulon stopit, mikä kehonhallinta!

Maija Haltsonen ja labradorinnoutaja Highhut’s Bellatrix
Maija Haltsonen ja labradorinnoutaja Highhut’s Bellatrix

Noutajatkin pääsivät esiintymään edukseen kokeessa. Alokkaassa nähtiin kaksi 1-tuloksen suoritusta tehnyttä noutajaa, Dina Rahkolan tolleri Lapintähti Yön-Ruusu sekä Päivi Sopasen labradorinnoutaja Strongline’s Cute Kiss. Avoimessa luokassa niin ikään kaksi noutajaa saavutti 1-tuloksen. Ne olivat Laura Mäkisen ohjaama tolleri Allways Happy Janita Jaguar ja Mira Pollarin kultainennoutaja Gladtail Whole Lotta Love, joka myös sai TK2-koulutustunnuksen. Ylemmissä luokissa nähtiin kivoja suorituksia kolmelta noutajalta: voittajassa Tiina Ruuskanen ja labradorinnoutaja Hietsun Ilmarinen, erikoisvoittajaluokassa Maija Haltsonen ja labradorinnoutaja Highhut’s Bellatrix sekä Tytti Hirvenlahti ja sileäkarvainen noutaja Gädjeyran’s Isjungfru.

Laura Mäkinen ja tolleri Allways Happy Janita Jaguar .Liikkurina Anu Lintula
Laura Mäkinen ja tolleri Allways Happy Janita Jaguar .Liikkurina Anu Lintula

Itse toimin kokeessa ensimmäistä kertaa koesihteerinä. Sihteerinä olo vaati paljon keskittymistä, mutta samalla saikin seurata kaikkien koirakoiden suorituksia ja nähdä minkälaisia pisteitä mistäkin suorituksesta saa. Kokeessa talkoilu on itselle erittäin hyödyllistä, saa kokemusta kisoista järjestäjän puolelta ja voi katsoa eri luokkien suorituksia ilman turhaa kisajännitystä. Mieltä lämmitti myös huomata, miten tokokokeet kiinnostavat ihmisiä. Tässäkin kokeessa katsojien aitio oli aivan täynnä ja hyvä pöhinä täytti koko kisapaikan.

Nähdään yhdistyksen seuraavassa kokeessa, joka pidetään Valorinteellä 8.8.2015!

Marika Makkonen
TOKO-toimikunnan vetäjä