PK

Palveluskoiraharrastus

2

Palveluskoiraharrastus on ulkoilua ja liikuntaa, mikä on omiaan lujittamaan koiran ja ohjaajan suhdetta. Ystäväpiiri myös laajenee nopeasti mukavassa palveluskoirahenkisessä ryhmässä. Harrastus antaa haasteita ja tyydytystä eritasoilla kilpaileville; koiran eteneminen riippuu paljolti ohjaajan innokkuudesta ja kokemuksen tuomista taidoista. Koulutettuja harrastajien palveluskoiria käytetään myös yhteiskunnan hyödyksi, eritysesti erilaisissa etsintätehtävissä. Hyvältä palveluskoiralta vaaditaan hermoja ja työhaluja. Rohkea, reipas koira työskentelee metsässä luontevasti ja se silminnähden nauttii tekemisestään.

Noutajat ovat sopivan kokoisia palveluskoiratoimintaan; eivät liian pieniä eivätkä toisaalta liian raskaita liikkumaan vaikeassakaan maastossa. Noutajaroduista kaikilla, lukuunottamatta chesapeakelahdennoutajaa, on kilpailuoikeus PK-lajeissa.

Keski-Suomen Noutajakoirayhdistys ei järjestä itsenäisesti omaa PK-koulutusta, mutta halukkaat voivat tutustua ja osallistua Keski-Suomen Palveluskoirayhdistyksen tarjoamaan toimintaan.

Tietoa palveluskoiratoiminnasta löytyy seuraavista linkeistä:

www.palveluskoiraliitto.fi

www.kspky.org