2015 toimihenkilöiden esittely

Asta Muilu, puheenjohtaja

esittely astaOlen Asta Muilu ja toimin nyt toista vuotta Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen puheenjohtajana. Takana on muutama vuosi yhdistyksen hallituksessa.

Koiria on kotona tällä hetkellä kaksi, käyttölinjaiset labradorinnoutajat Martta 5v. (Jummi-Jammin Fame) ja tämän pentu Hippu 2v (JJ Lovegame). Olen harrastanut koirien kanssa NOMEa, VEPEä, TOKOa, agilityä ja jonkin verran jälkijuttuja (PK ja MEJÄ), tällä hetkellä pääpaino lenkkeilyn lisäksi on NOMEssa. Syksyisin koirat ovat käyneet myös käytännön metsällä.

Töissä käyn Keski-Suomen Keskussairaalassa ”kuumansairaalan” varahenkilöstössä. Kuulostaa hienolta, mutta todettakoon, että toivottavasti emme työni merkeissä tapaa. Mikäli aikaa työltä ja koiramaiselta menolta jää, minut voi löytää kuntosalilta tai ratsastustunnilta. Olen myös sellainen ikuinen työn ohella opiskelija… Vapaa-ajan vietossa ongelmia siis harvemmin on.

Innokkaana odotan taas tulevaa koekautta ja toivon, että saamme teistä joukkoomme paljon uusia innokkaita harrastajia lajiin kuin lajiin. Noutajasta on moneksi ja kaikki löytävät varmasti sen oman juttunsa! Reippaasti vain kokeilemaan eri lajeja!

Mika Toskala, varapuheenjohtaja

esittely Mika (1)Olen Mika Toskala, asun Muuramessa ja perheeseeni kuuluu puolisoni Kirsi sekä kaksi kouluikäistä poikaamme, Niko ja Lauri. Lisäksi meillä on tällä hetkellä kaksi flattia, Venla 11 v ja Hilda 3 v.

Ensimmäinen flatti tuli hankittua parikymmentä vuotta sitten. Metsästys ja NOME ovat olleet alusta alkaen pääasiallinen harrastusmuoto koirien kanssa, vaikka sen ensimmäisen noutajan kanssa tuli kokeiltua muitakin lajeja. Hyvin pian ensimmäisen koiran myötä lähdin myös yhdistystoimintaan mukaan ja olen toiminut mm. johtokunnan jäsenenä, NOME-toimikunnan jäsenenä ja välillä vetäjänäkin, NOME-kouluttajana ja kokeiden järjestäjänä.

Tervetuloa yhdistyksen tapahtumiin ja koulutuksiin, nähdään mukavan harrastuksen merkeissä!

Tero Tyrväinen, johtokunnan jäsen

tero_nero_2014Olen 40v. NOME-harrastaja Vihtavuoresta. Tällä hetkellä laumaani kuuluu kolme koiraa; flätti Nero 6v ja tollerit Ria 9v Hupi 2v, joita Susanna-vaimoni kasvattaa nimellä Rialthing.

Harrastuksiimme kuuluu käytännön metsästyksen lisäksi noutojuttuja, tokoa, näyttelyitä ja flyballia, kunkin tason mukaan! Olen nyt jo kuudetta vuotta mukana johtokunnassa.

Tervetuloa kaikki uudet noutajanalut mukaan toimintaamme!

Pasi Puttonen, johtokunnan jäsen

pasiputtonen esittelykuvaOlen Pasi Puttonen Leppälahdesta ja olen kuulunut muutaman vuoden yhdistyksemme johtokuntaan. Perheeseni kuuluu vaimo Riina, 6 labradoria ja 2 kultaistanoutajaa. Ensimmäinen Labradori saapui taloon v. 2005 ja sen jälkeen karvakorvia on tullut tasaiseen tahtiin.

Koiriemme kanssa käymme metsällä ja kokeissa. Koirien kanssa on metsästetty aina ja koetouhuissa olemme olleet mukana muutaman vuoden. Siviiliammatissani toimin projektipäällikkönä Eltel Networks Oy:ssä.

Oikein hyvää harrastusvuotta kaikille jäsenille!

 Perttu Havulehto, johtokunnan jäsen

perttuOlen Perttu Havulehto ja minulla on harrastuskaverina reilun vuoden ikäinen labradorinnoutaja Voitto. Perhessämme labradorinnoutajia on yhteensä kolme, joista Voiton ja Unssin kanssa harrastetaan koepuolella aktiivisesti ja eläkeikää lähentelevän Sentin kanssa keskitytäänkin sitten enemmän metsästyspuuhiin.

Voitto on itselleni toinen ladradorinnoutaja. Voiton edeltäjä Hauli oli erinomainen harjoituskappale, jonka kanssa yhdessä muutaman vuoden aikana opimme paljon kaikenlaista. Viime kausi meni itselläni Haulin sairastumisen vuoksi Voiton syksyllä suoritettua taipumuskoetta lukuunottamatta lähinnä kentän laidalta seisoskeluksi, joten tälle kaudelle intoa startteihin onkin sitten jo kasattu kiitettävästi. Voiton kanssa on tarkoitus starttailla ainakin NOME- ja WT-kokeissa, mutta syksyn tullen meidät löytää todennäköisemmin lintumetsältä.

Yhdistyksen johtokunnassa olen mukana kolmatta vuotta ja vastaan yhdistyksen viestintään liittyvistä asioista. Tänä vuonna osallistun koetoimitsijakurseille, joten myös koetoimitsijan rooli tulee tulevina vuosina varmasti tutuksi.

Anu Lintula, johtokunnan jäsen

Esittely AnuOlen Anu Lintula koiraharrastaja Laukaasta. Opiskelen tällä hetkellä biologian aineenopettajaksi Jyväskylän Yliopistossa ja perheestämme löytyy kaksi kiharakarvaista noutajaa. Kiharoiden kanssa harrastaminen on jäänyt lähinnä mielen virkistämiseksi. Olen aktiivinen koirajärjestöissä toimija ja alueemme kennelpiirissä toimin tällä hetkellä sihteerinä, rahastonhoitaja ja nuorisovastaavana. Näiden lisäksi olen mukana kiharoiden rotuyhdistyksessä ja K-S noutajissa TOKO-puolella. Aktiviteettia siis riittää. Nähdään koulutuskentillä ja tapahtumissa.

Tuija Aaltonen, johtokunnan jäsen

TuijaMoi! Olen Aaltosen Tuija, noin nelikymppinen noutajaharrastelija, johtokunnan ja NOME-toimikunnan jäsen Palokasta.

Asustelen täällä perheeni ja neljän noutajan ja yhden cockerspanielin kanssa.

Harrastukseni ovat hyvinkin koirapainotteiset, syksyllä metsässä samoilu koirien ja haulikon kanssa, muut vuodenajat menevät koiria kouluttaessa ja NOME- sekä WT-kokeissa starttaillen ja talkoillen.

Kasvatan pienimuotoisesti metsästyslinjaisia ladradoreja ja toivottavasti pian myös kultaisianoutajia kennelnimellä Läppiksen.

Mukavaa harrastusvuotta kaikille, nähdään kokeissa ja koulutuksissa.

Sanna Lahtinen, johtokunnan varajäsen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHei, olen Sanna Lahtinen ja aloittelen neljättä vuotta johtokunnan varajäsenenä. Koiran paikat täyttää kolme sileäkarvaista noutajaa. Vanhin ja samalla ensimmäinen koira, Donna, tuli taloon vuonna 2005 ja sen jälkeen koiraharrastus on vienyt mukanaan. Donna on toiminut loistavana opettajana, ja siltä olenkin oppinut äärettömän paljon koiran kouluttamisesta. Koirien kanssa on tullut harrasteltua eri lajeja. Tällä hetkellä harrastuksina on metsästys, NOME, agility ja harvakseltaan myös näyttelyt. Mukavaa harrastusvuotta kaikille jäsenille!

Tiina Saarinen, jäsensihteeri ja johtokunnan varajäsen

tiinaKäynnissä on toinen vuosi Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen jäsensihteerin saappaissa ja tämän lisäksi ensimmäistä vuotta johtokunnan varajäsenenä. Viime vuosi oli uuteen rekisteriin siirtymisen myötä melkoista hulinaa, mutta nyt hommat sujuvat jo sutjakammin.

Kotoani löytyy avomiehen lisäksi kolme käyttölabradoria, joista kaksi tuntee minut ohjaajanaan. Toinen on jo varhaiseläkkeellä, mutta Unssin kanssa minut löytää kaikkein todennäköisemmin koekaudella NOME- tai WT-kokeista sekä treeneistä ympäri vuoden. Toivotan lämpimästi tervetulleeksi sekä vanhat että uudet jäsenet mukaan yhdistyksen toimintaan!

Emilia Pellonpää, MEJÄ-toimikunnan vetäjä

DSC_6397Olen Emilia Pellonpää ja asun Jyväskylässä mieheni ja kahden poikamme kanssa. Mejätoimikunnan vetäjänä minulla alkaa kolmas vuosi.

Valitettavasti koiraa ei taloudessamme tällä hetkellä ole, koska tässä elämäntilanteessani lapset käyttävät aika tehokkaasti vapaa-aikani. Jos sinulla on MEJÄä koskevia kysymyksiä, niin laita mulle sähköpostia!

Nähdään eri harrastusten parissa tulevana vuonna!

Olli Räsänen, NOME-toimikunnan vetäjä

Olli kuva 2015Minun nimeni on Olli Räsänen. Olen kotoisin Kainuusta, Hyrynsalmelta. 2005 vuodesta alkaen olen perheeni kanssa asunut Jyväskylässsä ja noutajien koulutuksesta on tullut perheemme yhteinen harrastus. Tällä hetkellä ”laumaamme” kuuluu kolme mustaa labukkaa, yksi kolmivuotias ihmisen alku ja vaimoni Eve.

NOME-toimikunnan vetäjänä minulla on takana kaksi vuotta ja kolmas edessä. Tavoitteenani on, että saamme tulevina vuosina järjestettyä onnistuneita kokeita ja koulutuksia. Erityisesti toivon, että pystymme tarjoamaan kaikille noutajaharrastajille toimintaa ja virikkeitä, joiden avulla koiramme saadaan iloisesti touhuamaan rodunomaisissa ”työhommissa”. Lisäksi toivon, että myös tulevaisuudessa kaikki uudet harrastajat tuntevat kynnyksen olevan matala osallistua yhdistyksen toimintaan!

Marika Makkonen, TOKO-toimikunnan vetäjä

marikakuvaOlen Marika Makkonen ja toimin tokotoimikunnan vetäjänä. Asun Halssilassa mieheni ja kahden koiran kanssa. Nyt 2-vuotias Runo-tollerini on ensimmäinen harrastuskoirani. Vanhempi koirani Ronja-cavalier toimittaa täysipäiväisen seurakoiran virkaa.

Runo on pennusta asti ollut lupaava TOKO-koira. Keväällä meillä on tähtäimenä päästä kisaamaan voittaja-luokkaan. Kuulumme myös Kennelliiton nuorten koirien TOKO-rinkiin. TOKOn lisäksi harrastamme agilitya, jossa olisi tänä vuonna tavoitteena päästä kisaamaan virallisille kentille.

TOKO on minusta hauska harrastus, koska siinä pääsee näkemään helposti oman koiran kehittymisen. Tänä vuonna TOKOsta tekee mielenkiintoisen myös elokuussa voimaan astuvat sääntömuutokset. Luokkien liikkeet muuttuvat ja ihka uusiakin liikkeitä tulee mukaan!

Mukavia treenejä kaikille!

Saara Dufva, VEPE-toimikunnan vetäjä

Esittely SaaraOlen Saara Dufva ja toimin VEPE-toimikunnan vetäjänä sekä kouluttajana VEPEn lisäksi myös tottelevaisuuskoulutusten puolella. Kotoani löytyy puolison lisäksi kaksi koiraa, 12-vuotias kultainennoutaja Rölli sekä 8-vuotias saksanpaimenkoira Elvis, joka puolestaan toimii isännän harrastuskoirana.

Vesipelastusta olen itse harrastanut noin 8 vuotta, nyttemmin oma harrastuskoirani Rölli viettää eläkepäiviä, joten viihdyn lajin parissa kouluttamassa sekä avustamassa muita. Röllin kanssa olemme vuosien varrella harrastaneet useampiakin lajeja, mutta VEPE on se joka lopulta tuntui ”siltä omalta lajilta” sekä koiralle että ohjaajalle. Tervetuloa tutustumaan lajiin ja mukaan toimintaan! Siellä kastuu aina, sekä koira että ohjaaja, mutta se myös tempaisee mukaansa.

Mari Paananen, näyttelytoimikunnan vetäjä

maripaananenHei! Olen Mari Paananen, 45-vuotias koiraharrastaja Niemisjärveltä. Olen harrastanut koiria koko ikäni. Aikaisemmin olen toiminut palveluskoirapuolella ja nykyisin harrastelen labradorinnoutajien kanssa.

Siviilissä työskentelen Vaalijalassa kehitysvammaisten erityiskoulussa lähiohjaajana. Koulutukseltani olen lähihoitaja. Perheeseeni kuuluu avomies ja kaksi teini-ikäistä tytärtä. Kotona on tällä hetkellä 3 labradorinnoutajaa: FI MVA & JVA Mallorn’s Maxwell House ”Laku” Nome B alo3 (4,5 v), FI MVA Mallorn’s Poker Face ”Diego” (4,5 v) sekä junnu Varjoahon Wallander ”Ricky” 1,9 v (NOU 1).

Näyttelyissä käydään toisinaan, tarkoituksena olisi saada ne puuttuvat Cacib:t, jotta Lakusta ja Diegosta tulisi kansainvälisiä muotovalioita. NOMEen sain kipinän Lakun kanssa. Suoritin metsästyskortin 2014 ja tarkoitus olisi, että joskus metsästäisin yhdessä koirieni kanssa. Kiekkoammuntaa sekä aseenkäsittelyä harjoittelen paraillaan. Nyt olen toiminut koiran ohjaajana kyyhky- ja sorsametsällä.

Kesällä harrastamme myös VEPEä ja talvella TOKOa, molemmissa lajeissa olisi tarkoitus kilpailla. Olen osallistunut Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen toimintaan toimien match show:n kehätoimitsijana, NOME-B kokeen sihteerinä tai WT-kokeen toimitsijana sekä ”kakkatalkoolaisena” KV-näyttelyssä.

Ulla Vahla, sihteeri ja rahastonhoitaja

ullaToimin yhdistyksen sihteerinä ja rahastonhoitajana. Kotona minua pitää liikkeessä kaksi labradoria, 10 vuotias Leo ja 1v 4kk Ira. Leo on virkeä vanhaherra, jonka kanssa tulin mukaan noutajamaailmaan NOME- ja MEJÄ-kuvioihin. Iran kanssa onkin sitten tarkoitus jatkaa näitä lajeja ja koekalenteria onkin käyty sillä silmällä jo kurkkailemassa.

Oikein iloista ja aktiivista harrastusvuotta kaikille yhdityksen jäsenille ja mukavia lukuhetkiä Damipostin parissa!