Puheenjohtajan pulinat

Vuosi lähestyy loppuaan ja toiveissa eläisi jopa mahdollisuus valkeasta joulusta. Koiran omistajan näkökulmasta lumi ja pakkanen tuovat mukavaa helpotusta siihen ainaisen mudan ja hiekan imurointiin. Ja tuohan se toki myös paljon valoa mukanaan ja itse huomaan suuntaavani myös metsään hämärällä kun se ei tunnu enää niin pimeälle.

Harrastustoiminta uinuu nyt talvella hieman talviunta, mutta toisaalta nyt on hyvää aikaa luoda pohjaa kohti ensi kesää ja koekautta. Toisaalta moni on löytänyt mukavasti vastapainoa kesän vepeilylle, nomeilulle tai mejäilylle esimerkiksi tokoilusta tai agilitystä, joita voi harrastaa hyvin ympäri vuoden. Nykyään jopa paljolti lämmitetyissä sisähalleissa. Luksusta sanoisin ☺ Toisaalta harrastusten moninainen kirjo kertoo myös siitä, että noutaja on todella monipuolinen harrastuskoira joka taipuu moneen lajiin.

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa merkityksellinen yhdistyksen toiminnassa. VEPE-harrastus tekee kovaa nousua noutajaharrastajien keskuudessa ja tänä kesänä myös me järjestimme historiamme ensimmäisen Vepe-kokeen. Ensi kesänä sitten vepeillään taas aktiivisesti.

Toinen historiallinen hetki oli myös ensimmäisen noutajien A-kokeen järjestäminen lokakuussa Laukaan Valkolassa. Koe sai paljon kiitosta osakseen ja toivotaan, että myös jatkossa meillä on mahdollisuus järjestää näitä lämpimän riistan kokeita. Muutenkin koetoiminta nome puolella oli mukavan aktiivista.

TOKO:ssa saatiin hienosti PM-kultaa syksyllä. Todella hienoa, että saimme koottua joukkueen kasaan ja menetystä tuli näin hienosti noutajille. Mikä iloisinta joukkueessa tokoili neljä erirotuista noutajaa. TOKO-koe järjestettiin syksyllä ja muutenkin TOKO-toimikunta on järjestänyt paljon erilaista toimintaa.

MEJÄ-toimikunta on kokenut ”nuorennusleikkauksen”, kun pitkäaikaiset konkarit Tuula ja Margit ovat astuneet sivumpaan ja Emilia on ottanut MEJÄ-toimikunnan vastuulleen. Iso kiitos Tuulalle ja Margitille yhdistyksen MEJÄ-toiminnan vetämisestä! MEJÄ-kokeita järjestettiin kesän aikana kaksi ja niistä saatiin myös mukavasti menestystä noutajille. Jos olet kiinnostunut MEJÄ-harrastuksesta koirasi kanssa, ole reippaasti yhteydessä MEJÄ-toimikuntaan.

Näyttely-toimikunta järjesti tänä vuonna kaksi Match Showta, joista keväinen oli noutajakoira-päivän yhteydessä. Jyväskylän KV-koiranäyttely on myös edelleen tärkeä osa yhdistyksen toimintaa.

Uusi vuosi tekee tuloaan ja näyttää, että yhdistys järjestää hyvin aktiivista toimintaa myös ensi vuonna. Kaipaamme kuitenkin teiltä hyvät jäsenemme toiveita siitä minkälaista toimintaa te haluaisitte, että yhdistyksemme järjestäisi. Ideoista voi lähestyä minua puheenjohtaja@ksnoutajakoirayhdistys.net tai toimikuntien vetäjiä.

Oikein mukavaa joulua kaikille ja treeni-intoa vuodelle 2015

Asta