Vuoden VEPE-koira ”Röllin malja” (kiertopalkinto)

Vuoden parhaalle VEPE eli vesipelastuskokeeseen osallistuneelle, puhdasrotuiselle noutajalle. Lahjoittaja Saara Dufva. Kiertopalkinto kiertää kunnes joku koira voittaa palkinnon kolmesti peräkkäin, jolloin se jää sille reissulle.

Pisteet lasketaan kuluvan vuoden aikana suoritetuista hyväksytyistä VEPE-kokeista, mutta soveltuvuuskokeen pistemäärää ei huomioida. Suurimman yhteispistemäärän saanut voittaa. Mikäli pistemäärä on tasan, vanhin koira voittaa. Hakemukseen on liitettävä joko kopio kilpailukirjasta tai ote KoiraNetin tuloksista.

Koesuoritusten pistemäärä painotetaan luokkakohtaisilla kertoimilla seuraavasti:

Luokka             Kerroin

ALO                  1
AVO                  2
VOI                   3

Lisäpisteitä myönnetään sijoituksista piirinmestaruus ja SM-kilpailuista.

Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailun sijoituksista annetaan lisäpisteitä seuraavasti:

PM I: + 50 p
PM II: + 30 p
PM III: + 20 p

SM-koesijoituksista annetaan lisäksi pistekerroin sijoituksen mukaan:

Sijoitus             Kerroin

SM I                  5