Vuoden VEPE-koira ”Röllin malja” (kiertopalkinto)

Saara Dufvan lahjoittama palkinto jaetaan vuoden parhaalle vesipelastuskokeeseen osallistuneelle, puhdasrotuiselle noutajalle. Kiertopalkinto kiertää kunnes sama koira voittaa sen kolmesti peräkkäin saaden sen silloin omakseen. Kiertopalkinnon itselleen voittanut voi halutessaan lahjoittaa ja nimetä uuden kiertopalkinnon. Palkinnon säännöistä päättää Keski-Suomen Noutajakoirayhdistys ry.

Pisteenlasku: Palkintoa haetaan kuluvan vuoden aikana saavutetuilla viidellä hyväksytyllä VEPE-koetuloksella (ei 0-tulos, keskeytetty eikä hylätty). Tulokset voivat olla joko Suomesta tai ulkomailta. Soveltuvuuskokeen pistemäärää ei huomioida. Hakija ilmoittaa itse ne tulokset, joilla hakee palkintoa.

Palkinnon voittaa suurimman yhteispistemäärän saanut koira. Mikäli pistemäärä on tasan, vanhin koira voittaa. Hakemukseen on liitettävä kopio kilpailukirjasta tai ote KoiraNetin tuloksista, ja tulokset joilla palkintoa hakee, tulee ilmoittaa selkeästi. Ulkomaiset koetulokset tulee todentaa toimittamalla kopio ulkomaisesta kilpailukirjasta tai arvostelukaavakkeesta.

Koesuoritusten pistemäärä painotetaan luokkakohtaisilla kertoimilla seuraavasti:

Luokka             Kerroin

ALO                  1
AVO                  2
VOI                   3

Ulkomailla saavutetut virallisten vesipelastuskokeiden tulokset huomioidaan kilpailussa ilman luokkakohtaisia kertoimia, jolloin hyväksytyn koetuloksen pistemäärä huomioidaan sellaisenaan luokasta riippumatta

Lisäpisteitä myönnetään sijoituksista Keski-Suomen piirinmestaruus- sekä SM-kilpailuissa, kun näiden kokeiden tuloksella hakee vuoden VEPE-koira -palkintoa.

Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailun sijoituksista annetaan lisäpisteitä seuraavasti:

PM I: + 500 p
PM II: + 300 p
PM III: + 100 p

SM-kilpailun sijoituksesta annetaan lisäpisteitä seuraavasti:

SM I                  +1500
SM II                 +1300