Vuoden VEPE-koira ”Röllin malja” (kiertopalkinto)

Vuoden parhaalle VEPE eli vesipelastuskokeeseen osallistuneelle, puhdasrotuiselle noutajalle. Lahjoittaja Saara Dufva. Kiertopalkinto kiertää kunnes joku koira voittaa palkinnon kolmesti peräkkäin, jolloin se jää sille reissulle.

Pisteet lasketaan kuluvan vuoden aikana suoritetuista hyväksytyistä VEPE-kokeista, mutta soveltuvuuskokeen pistemäärää ei huomioida. Suurimman yhteispistemäärän saanut voittaa. Mikäli pistemäärä on tasan, vanhin koira voittaa. Hakemukseen on liitettävä joko kopio kilpailukirjasta tai ote KoiraNetin tuloksista.

Koesuoritusten pistemäärä painotetaan luokkakohtaisilla kertoimilla seuraavasti:

Luokka             Kerroin

ALO                  1
AVO                  2
VOI                   3

Ulkomailla saavutetut viralliset vesipelastuskokeiden tulokset huomioidaan
kilpailussa ilman luokkakohtaisia kertoimia, jolloin hyväksytyn koetuloksen pistemäärä huomioidaan sellaisenaan luokasta riippumatta. Hakemukseen on liitettävä kopio ulkomaisesta kilpailukirjasta tai arvostelukaavakkeesta josta tulos voidaan todentaa.

Lisäpisteitä myönnetään sijoituksista piirinmestaruus ja SM-kilpailuista.

Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailun sijoituksista annetaan lisäpisteitä seuraavasti:

PM I: + 50 p
PM II: + 30 p
PM III: + 20 p

SM-koesijoituksista annetaan kertoimella huomioidun VOI-luokan koetuloksen lisäksi pistekerroin sijoituksen mukaan:

Sijoitus             Kerroin

SM I                  5