2014 toimihenkilöiden esittely

Tässä esittäytyvät K-S Noutajakoirayhdistyksen johtokunta, toimikuntien vetäjät sekä toimihenkilöt. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Asta Muilu, puheenjohtaja

esittely astaOlen Asta Muilu ja toimin nyt ensimmäistä vuotta Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen puheenjohtajana. Takana on muutama vuosi yhdistyksen hallituksessa.

Koiria on kotona tällä hetkellä kaksi, käyttölinjaiset labradorinnoutajat Martta 4v. (Jummi-Jammin Fame) ja tämän pentu Hippu 1v (JJ Lovegame). Olen harrastanut koirien kanssa NOMEa, VEPEä, TOKOa, agilityä ja jonkin verran jälkijuttuja (PK ja MEJÄ), tällä hetkellä pääpaino lenkkeilyn lisäksi on nomessa. Syksyisin koirat ovat käyneet myös käytännön metsällä.

Töissä käyn Keski-Suomen Keskussairaalan teho-osastolla sairaanhoitajana. Mikäli aikaa työltä ja koiramaiselta menolta jää, minut voi löytää kuntosalilta tai ratsastustunnilta. Olen myös sellainen ikuinen työn ohella opiskelija… Vapaa-ajan vietossa ongelmia siis harvemmin on.

Innokkaana odotan taas tulevaa koekautta ja toivon, että saamme teistä joukkoomme paljon uusia innokkaita harrastajia lajiin kuin lajiin. Noutajasta on moneksi ja kaikki löytävät varmasti sen oman juttunsa! Reippaasti vain kokeilemaan eri lajeja!

Mika Toskala, varapuheenjohtaja

esittely Mika (1)Noutajaharrastukseni alkoi parikymmentä vuotta sitten, kun hankin ensimmäisen flattini. Rotu on pysynyt sen jälkeen samana koko ajan. Tällä hetkellä talossa ylintä metsästyskoiran virkaa hoitaa 10-vuotias Venla ja noutajan elämää opettelee 2-vuotias Hilda. Aikanaan ensimmäisen koiran kanssa tuli tutustuttua muihinkin lajeihin, mutta alusta alkaen suurin kiinnostus noutajan kanssa toimimisessa on kohdistunut metsästykseen ja NOME-kokeisiin sekä näihin tähtäävään koulutukseen. Olen myös yhdistyksen NOME-tmk:n jäsen. Asun Muuramessa ja perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi alakouluikäistä lasta.

Tero Tyrväinen, johtokunnan jäsen

Esittely teroOlen 39v. NOME-harrastaja Vihtavuoresta. Tällä hetkellä laumaani kuuluu kolme koiraa; flatti Nero 5v ja tollerit Ria 8v Hupi 4kk, joita Susanna-vaimoni kasvattaa nimellä Rialthing.

Harrastuksiimme kuuluu käytännön metsästyksen lisäksi noutojuttuja, TOKOa, näyttelyitä ja flyballia, kunkin tason mukaan! Olen nyt viidettä kautta KSNKY:n johtokunnassa.

Tervetuloa kaikki uudet noutajanalut mukaan toimintaamme!

Pasi Puttonen, johtokunnan jäsen

pasiputtonen esittelykuvaOlen Pasi Puttonen Leppälahdesta ja olen toista vuotta yhdistyksemme johtokunnassa. Perheeseni kuuluu vaimo Riina, 6 labradoria ja 2 kultaistanoutajaa. Ensimmäinen Labradori saapui taloon v. 2005 ja sen jälkeen karvakorvia on tullut tasaiseen tahtiin. Koiramme ovat ikähaitarissa 1v-9v. Koiriemme kanssa käymme metsällä ja NOME-kokeissa. Koirien kanssa on metsästetty aina ja NOME-touhuissa olemme olleet mukana muutaman vuoden. Siviiliammatissani toimin projektipäällikkönä Eltel Networks Oy:ssä. Yhdistystoiminta on minulle tuttua reilun 10 vuoden takaa, jolloin toimin metsästysseuran sihteerinä. Toivottavasti pystyn omalla panoksellani vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan positiivisesti ja saamaan uusia jäseniä mukaan toimintaan. Oikein hyvää harrastusvuotta kaikille jäsenille!

Juha Huhtala, johtokunnan jäsen

Juha huhtala kuvaOlen Juha Huhtala ja asun Jyväskylässä puolisoni, tyttäreni sekä kahden labradorinnoutajan kanssa. Työaikani kulutan perheyrityksemme toimitusjohtajana.

Yhdistyksen toiminnassa olen ollut mukana aktiivina nelisen vuotta. Mukaan pääsi helposti osallistumalla erilaisiin talkoisiin ja kokemuksen karttuessa tulin valituksi johtokuntaan, jossa olen nyt kolmatta vuotta. Tämän lisäksi olen toiminut kouluttajana peruskoulutus- ja noutotreeneissä muutamia vuosia.

Koirien kanssa tulee vietettyä paljon aikaa. Harrastuksiimme kuuluvat metsästys ja nomeilu. Myös metsälenkit ja marjastusreissut kuuluvat meidän perheen harrastuksiin. Lisäksi vietän koirien kanssa työpäivät, kun pojat ovat mukana toimistolla.

Loppuun haluan vielä todeta, että yhdistys tarjoaa kaikille jäsenilleen hienot mahdollisuudet koiraharrastamiseen: peruskoulutusta, noutotreenejä, kerhopäiviä, kokeita jne. Tulkaa rohkeasti mukaan järjestämiimme tapahtumiin ja saatte hauskaa ajanvietettä yhdessä koiranne kanssa sekä tukun uusia ystäviä.

Perttu Havulehto, johtokunnan jäsen

Esittelykuva perttuOlen Perttu Havulehto ja minulla on kaksi labradorinnoutajaa, joita paimennetaan nimillä Hauli ja Voitto. Perheen kokonaispääluku labradorinnoutajien osalta on neljä.

Hauli on nuoresta kolmen vuoden iästään huolimatta siirtynyt koetouhuista eläkkeelle, mutta metsästyskaverina se tulee vielä varmasti palvelemaan tulevaisuudessakin. Voitto sen sijaan tähtää päättäväisesti mukaan NOME- ja WT-karkeloihin kunhan ikää karttuu. Tämä kesä on siinä mielessä välivuosi, että koestartteja ei kummankaan kanssa ole luvassa, kun Voitto vielä opettelee olemaan.

Yhdistyksen johtokunnassa olen mukana toista vuotta ja pääasiassa olen mukana kehittämässä yhdistyksen viestintään liittyviä asioita.

Anu Lintula, johtokunnan jäsen

Esittely AnuOlen Anu Lintula koiraharrastaja Laukaasta. Opiskelen tällä hetkellä biologian aineenopettajaksi Jyväskylän Yliopistossa ja perheestämme löytyy kaksi kiharakarvaista noutajaa. Kiharoiden kanssa harrastaminen on jäänyt lähinnä mielen virkistämiseksi. Olen aktiivinen koirajärjestöissä toimija ja alueemme kennelpiirissä toimin tällä hetkellä sihteerinä, rahastonhoitaja ja nuorisovastaavana. Näiden lisäksi olen mukana kiharoiden rotuyhdistyksessä ja K-S noutajissa TOKO-puolella. Aktiviteettia siis riittää. Nähdään koulutuskentillä ja tapahtumissa.

Sanna Lahtinen, johtokunnan varajäsen ja näyttelytoimikunnan vetäjä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen Sanna Lahtinen ja asustelen avopuoliskon sekä kolmen flatin ja kissan kanssa Jyväskylässä. Olen kolmatta vuotta johtokunnan varajäsenenä ja tänä vuonna myös näyttelytoimikunnan vetäjänä. Ensimmäinen koiramme, Donna, asteli taloon vuonna 2005 ja sen jälkeen koirien täyteinen elämä on tempaissut mukaansa. Donna on toiminut loistavana opettajana ja toisinaan myös koetellut ohjaajansa hermoja kiitettävällä tavalla. Koirien kanssa meillä harrastellaan metsästystä, NOMEa, agilitya ja hyvin epäsäännöllisesti näyttelyitä. Toivottavasti tavataan yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa!

Tuija Aaltonen, johtokunnan varajäsen

Tuija esittelykuvaOlen Tuija Aaltonen, NOME-toimikuntalainen ja johtokunnan varajäsen. ”Istun” myös toista vuotta SNJ:n hallituksessa.

Asun Palokassa mieheni ja kahden tyttären kanssa ja vapaa-ajan käytöstä meillä huolehtivat 3 kultaistanoutajaa ja 1 labradori.

Harrastelen metsästystä ja noutajien rodunomaisia lajeja. Kasvatan pienimuotoisesti kultsuja ja labbiksia kennelnimellä Läppiksen.

Törmäillään yhdistyksen tapahtumissa, tarjontaa on moneen lähtöön!

Emilia Pellonpää, MEJÄ-toimikunnan vetäjä

Emilia pellonpää esittelykuvaAsun Jyväskylässä mieheni ja kahden poikamme (1/2014 ja 3/2012) kanssa. Siviiliammatiltani olen kätilö.

Koiraharrastuksen pariin ajauduin vuonna 2004, nyt edesmenneen koiramme Mökön (FI JVA Namusillan Palsternakka) kanssa.

Harrastuksiimme kuului montaa lajia; NOMEa, MEJÄä, Agilitya sekä TOKOa. Tällä hetkellä perheessämme ei ole koiraa poikien ollessa sen verran pieniä, mutta heti kun pojat hieman vanhenevat, niin uusi koira taloon tulee.

Alkava koekausi on minulle toinen toimikunnan vetäjän roolissa, tänä vuonna onkin haasteita edessä kahden kokeen verran. Toisen kokeen yhteyteen järjestämme vielä tämän vuoden PM-kisat.

MEJÄ-toimikunta kokee tulevaisuudessa isoja muutoksia, joten jos olet halukas kantamaan kortesi kekoon niin ota yhteyttä. Nähdään MEJÄ-kokeissa!

Olli Räsänen, NOME-toimikunnan vetäjä

esittely olli (1)Minun nimeni on Olli Räsänen. Olen kotoisin Kainuusta, Hyrynsalmelta. Yhdeksän vuotta sitten muutimme Jyväskylään työn perässä ja ensimmäinen noutaja tuli perheeseemme vuonna 2007. Samaan aikaan liityin yhdistykseen. Vuosien varrella olemme hurahtaneet harrastuksen pariin niinkin vakavasti, että nyt aloitan NOME-toimikunnan vetäjänä toisen vuoden. Toimikuntaan kuuluvat myös Mika Toskala, Heli Siitari, Tuija Aaltonen, Asta Muilu, Maija Lappalainen, Varpu Kuutti ja Janne Saarikko.

Tavoitteenani on, että saamme tulevina vuosina järjestettyä onnistuneita kokeita ja koulutuksia. Erityisesti toivon, että pystymme tarjoamaan kaikille noutajaharrastajille toimintaa ja virikkeitä, joiden avulla koiramme saadaan iloisesti touhuamaan rodunomaisissa ”työhommissa”. Lisäksi toivon, että myös tulevaisuudessa kaikki uudet harrastajat tuntevat kynnyksen olevan matala osallistua yhdistyksen toimintaan!

Karvavapaata kevättä toivottaen!

Marika Makkonen, TOKO-toimikunnan vetäjä

esittelykuva marikaOlen Marika Makkonen ja tokourallani vielä melko alkuvaiheessa. Reilun vuoden ikäinen tollerini Runo on ensimmäinen harrastuskoirani. Vanhempi koirani Ronja-cavalier toimittaa täysipäiväisen seurakoiran virkaa.

Runo on vielä nuori, mutta erittäin lupaava tokokoira. Ensimmäisistä TOKO-kokeistamme viime syksynä saimme ALO1-tuloksen ja seuraavissa kokeissa keväällä tarkoituksenamme on kisata avoimessa luokassa.

Toinen tavoitteemme on päästä mukaan Kennelliiton nuorten koirien TOKO-rinkiin. Harrastamme myös agilityä, jossa tavoitteenamme olisi päästä loppuvuonna kisaamaan virallisiin kilpailuihin.

TOKO on minusta hauska harrastus, koska siinä pääsee näkemään helposti oman koiran kehittymisen. TOKO-liikkeiden harjoittelu on koirallekin kivaa aivojumppaa.

Saara Dufva, VEPE-toimikunnan vetäjä

Esittely SaaraOlen Saara Dufva ja toimin VEPE-toimikunnan vetäjänä sekä kouluttajana VEPEn lisäksi myös tottelevaisuuskoulutusten puolella. Kotoani löytyy puolison lisäksi kaksi koiraa, 11-vuotias kultainennoutaja Rölli sekä 7-vuotias saksanpaimenkoira Elvis, joka puolestaan toimii isännän harrastuskoirana.

Vesipelastusta olen itse harrastanut noin 7 vuotta, nyttemmin oma harrastuskoirani Rölli viettää eläkepäiviä, joten viihdyn lajin parissa kouluttamassa sekä avustamassa muita. Röllin kanssa olemme vuosien varrella harrastaneet useampiakin lajeja, mutta VEPE on se joka lopulta tuntui ”siltä omalta lajilta” sekä koiralle että ohjaajalle. Tervetuloa tutustumaan lajiin ja mukaan toimintaan! Siellä kastuu aina, sekä koira että ohjaaja, mutta se myös tempaisee mukaansa.

Ulla Vahla, sihteeri ja rahastonhoitaja

esittely ullaHei, olen Ulla Vahla Jyväskylästä. Toimin yhdistyksessä sihteerinä ja rahastonhoitajana. Kotona minua pitää kiireisenä kaksi labradoria, kohta 10 vuotias Leo ja joulun alla meille kotiutunut tarmokas typykkä Ira (Brufinn First In Line). Leon kanssa harrastan vielä NOMEa niin sen itsensä kuin minunkin iloksi. Iran kanssa on myös tarkoitus harrastaa mm. NOMEa.

Oikein iloista ja aktiivista harrastusvuotta kaikille yhdityksen jäsenille ja mukavia lukuhetkiä uuden julkaisun parissa!

Tiina Saarinen, jäsensihteeri

Esittelyyn TiinaAloitin jäsensihteerinä Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksessä 12/2013. Jäsensihteerin pesti tuli tutuksi jo muutama vuosi takaperin toimiessani samassa virassa Lakeuden Noutajien riveissä, joten näihin saappaisiin oli helppo hypätä.

Noutajamaailmaan minut johdatti jo vuonna 1998 silloinen labradorin ja ajokoiran rakkauslapsi Manta, jonka kanssa ajauduimme puolivahingossa Savon Nuuskujen noutotreeneihin. Sieltä jäi palo lajin pariin ja vihdoin vuonna 2005 sain ensimmäisen oikean noutajan, labradorinnoutaja Millin. Harrastus vei minut täysin mukanaan ja nykyään perheeseemme kuuluukin neljä labradoria. Varsinaisena ykköslajina on NOME, mutta onpa tuota tullut vuosien varrella saatua aikaan yksi JVA ja siipiä on kokeiltu myös TOKOn puolella, NOMEn säilyessä kuitenkin koko ajan rakkaimpana lajina.

Koekausi kurkistelee jo nurkan takana, tapaamisiin siis treeneissä ja kokeissa!